Opi ja kasva -konferenssi

 
 
Lämpimästi tervetuloa neljännen kerran järjestettävään Opi ja kasva -konferenssiin!
 
7. - 8.10.2013
Finlandia-talo, Helsinki
 
 
Konferenssin teemana on tänä vuonna Oppimisen festarit.
Tavoitteena on tuoda esille runsaasti ja monimuotoisesti uuden oppimiskulttuurin asiantuntijuutta, juhlistaa opetuksen ja kasvatuksen osaamista sekä kannustaa festarivieraita kohtaamisiin, kiehtoviin keskusteluihin ja kollegoilta oppimiseen.
 
 
Käy tykkäämässä Opi ja kasva -konferenssista Facebookissa:  https://www.facebook.com/opijakasva
 

 
 
 
Opi ja kasva -konferenssin yhteydessä Finlandia-talolla on POVer -verkostotapaaminen maanantaina 7.10.2013. Katso tarkemmat tiedot tästä
 
 


 
Tunnelmia vuoden 2012 Opi ja kasva -konferenssista
 
 
 
Palaveri lenkkipolulla ja muita hyviä ideoita
 
 
Opi ja kasva -konferenssi tarjosi perusopetuksen ammattilaisille tuoreita ajatuksia ja antoisia keskusteluja. Satoja perusopetuksen ja oppilashuollon ammattilaisia eri puolilta Suomea kokoontui pohtimaan oman työnsä kehittämistä Opi ja kasva -konferenssiin. Konferenssi järjestettiin Helsingin Wanhassa Satamassa 12.–13.12.
 
Konferenssin teemoina oli tänä vuonna muun muassa yhteisöllisen asiantuntijuuden kehittäminen, lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen sekä tulevaisuuden johtaminen.

Viisi osallistujaa kertoo, millaisia ideoita ja ajatuksia heille nousi ensimmäisenä konferenssipäivänä.
 
 
 

Marika_Korpiniemi_pieni

”Sain tänään hyvän käsityksen siitä, mitä johtamisen pitäisi olla nyt. Creative director Saku Tuominen puhui palavereiden järkeistämisestä. Esimerkiksi palaverin aluksi kannattaa lukea palaverin asialista läpi, jotta nekin pääsevät heti jyvälle asioista, jotka eivät ole ehtineet valmistautua. Kuulin myös hyviä ajatuksia muutoksesta ja siitä, kuinka kiireeseen voi vaikuttaa vain muuttamalla itseään ja omia tapojaan.”
Marika Korpinurmi, aluekoordinaattori, Tampere

 

 Jukka_Mielikainen_pieni

”Saku Tuomisen esitys oli puhutteleva. Emme elä enää teollisessa yhteiskunnassa, eikä työtä tarvitse tehdä tietyssä paikassa tiettyyn aikaan. Ihmiset voivat tehdä työtä omalla tavallaan, ja tällöin myös lopputulos on paras. Olemme jo aiemmin sopineet alaisteni kanssa, että kerran kuussa menemme yhdessä perjantailenkille ja puhumme samalla työasioista vapaamuotoisemmin. Päivän esitykset vahvistivat tätä ideaa.”
Jukka Mielikäinen, rehtori, Lappeenranta

 

 

 

Mari_Jaakko_pieni

”Minua kiinnostaa samanaikaisopettaminen, jossa luokanopettaja ja erityisopettaja opettavat yhdessä. Sain täältä varmuutta ja rohkeutta lähteä kokeilemaan sitä. Olen jutellut tänään monien eri paikoista tulevien ihmisten kanssa. Tällaista keskustelua ja jakamisen kulttuuria pitäisi harrastaa enemmän, ihan oman koulunkin sisällä.”
Mari Jaakko, erityisopettaja, Vantaa

 

 

 

 

Juho_Kemell_pieni

”Olen ollut koko päivän Koulumestarin koulun pisteellä kertomassa ihmisille robotiikasta ja teknologian käyttämisestä opetuksen tukena. Täällä olemme päässeet oppilaiden kanssa näyttämään ihmisille konkreettisesti, miten teknologian käyttö opetuksessa tapahtuu. Toivottavasti tämä lisää ihmisten rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin ja käyttää oppilaita myös asiantuntijan roolissa.”
Juho Kemell, koulunkäynnin ohjaaja, Espoo

 

 

 

Eva-Lisa_Hasan_pieni

”Professori Ritva Kantelisen esityksestä jäi mieleen yhteistyön tärkeys eri aineiden opettajien kesken. Eri aineiden ei tarvitse kilpailla keskenään, vaan ne voivat tukea toisiaan. Esimerkiksi kielistä saisi loistavia yhdistelmiä vaikka historian tai kotitalouden kanssa. Koulun johdolle voisin viedä viestiä, että yhteistyön kehittämistä varten kannattaa resursoida ja järjestää aikaa.”
Eva-Lisa Hasan, ranskan ja englannin opettaja, Helsinki

 

 

 

 

Opi ja kasva -konferenssi järjestettiin jo kolmatta kertaa

  • Opi ja kasva -konferenssi pidettiin Helsingin Wanhassa Satamassa 12.-13.12.2012. Tapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa.
  • Konferenssi oli suunnattu erityisesti perusopetuksen ja oppilashuollon henkilöstölle: opettajille, rehtoreille, koulunkäyntiavustajille, psykologeille ja kuraattoreille pääkaupunkiseudulta ja myös muualta Suomesta.
  • Konferenssi koostuu luennoista, näytteilleasettajista, tietoiskuista, toiminnallisista työpajoista ja verkostotapaamisista. Kaikissa näissä korostuu dialogisuus ja osallistujien aktiivinen osallistuminen.
  • Konferenssin järjestivät yhteistyössä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien opetustoimet. Mukana oli myös Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskus.
  • Tapahtuman rahoitti Opetushallitus.
  • Konferenssi järjestetään myös vuonna 2013.

 

 

Yleiskuva_pieni(Teksti Virpi Saarinen, kuvat Pertti Nisonen.)